Forside     Darko     Qela     Hvem er vi     Udstillinger     Galleri     Hvalpe     Opdateringer     Link

DaQela's Frugter

1. uge
     
     

Dag 6

Opdatering på Yamka og hendes 10 hvalpe

I dag skete det, skindet rundt om / ved den ene patte revnede næsten hele vejen rundt, jeg blev nød til at klippe et stykke død hud af, så jeg rigtig kan komme til at rense inde bag ved. Jeg tror det er det der hedder at der er gået koldbrænd i huden.
Nu har vi blændet de sidste 4 patter af, og hver gang vi skifter hende, tager vi en hvalp af gangen for at styre det, og lægger til patten, for at få tømt de 3 af patterne. Jeg har en hånd for det kæmpe sår der er kommet….eller huld. Jeg skal nok skåne jer for billeder, for det ser ikke godt ud, det er på størrelse med en halv hånd.
Det går fint med de franske patter, selv om ikke alle vil tage dem.
Vi tager til dyrlægen i morgen……..

 

Dag 6

Det er Yamka der står for dagens opdatering

  Dag 6

Vores hvalpekrog

Dag 6 Dag 6

Når det er min tur til at sove, kommer Yamka ind og skal ligge hos, så må Lars passe hvalpene

Dag 6

Nussegøj

Dag 6

Babyerne er ved at fylde hele vasketøjs kurven

Dag 6 Dag 6

Vi har blændet de sidste 4 patter af

Filmklip dag 5/1

Filmklip dag 5/2

 

Dag 5

De franske patter i brug

 

Dag 5

Næsten 10 på stribe

 

 

Dag 5

Opdatering om hvordan det går i Frugtkassen

Det er både godt og skidt. Der er gået rigtig huld flere steder på patterne og betændelsen flyder ud, det er godt, det tager trykket. Men det er skidt at hvalpene bliver smurt ind i betændelsen og jeg tror også at de har suttet noget i sig, de har næsten alle hård mave.
Dagen og natten går med at vaske patter, og Yamka’s lår, vi gør alt for at hun ikke selv skal slikke på patterne og gøre mere skade på sig selv. Vaske babyer og sørge for at de kommer af med tis og afføring.

Vores nye Franske silikone patter hjælper os, det er så ikke alle der er lige så imponeret af dem som vi er. Men bare det at vi kan lægge nogle af hvalpene til dem, aflaster Yamka og vi kan få ordnet numser på de små, så deles vi om det, Yamka og os.

Yamka’s temperatur er desværre steget lidt 39,2 – for første gang på meget lang tid har hun villet spise hvalpefoder, men kun hvis jeg håndfodre hende, man er vel Eurasier. Hun får stadig små lækre retter mad hver 3 time

Hvalpene trives og tager stille og roligt på i vægt. Igen bliver jeg overrasket over hvor mange kræfter sådanne et lille væsen har, når de har sat sig for ikke at ville åbne munden og få en fransk patte i munden

 
     
Filmklip dag 0    
Filmklip dag 0/1 Filmklip dag 3 Filmklip dag 4

Dag 4

I dag kom posten med et par franske bryster ;-)

For en gangs skyld var posten hurtig. tak...

Dette er en silikone beholder med 4 patter, drøn smart. Nu skal vi lære at bruge den

Dag 4

En opdatering om Yamka og de 10 frugter

Yamkas temperatur er faldet til normal for nybagt mor – 38,7. Men fordi hun har haft meget høj feber er hendes mælke produktion nedsat, så vi supplerer med lidt flasker.
Patterne ser ikke godt ud, det er de 2 bagerste. Huden er skrallet af, og det flyder med væske og lidt blod. Vi venter på at der ligesom kommer bylder, så betændelsen kan komme ud, hun er på antibiotika og smertestillende. Hun er en sej pige, passer  og plejer sine babyer, ligger hos dem rigtig meget, ind imellem hjælper vi med at gøre  dem rene de små. Det største problem er at få Yamka til at lade være med at slikke i sårene, så hun har Lars elle jeg rendende efter sig 24/7
Chokket har lagt sig, og vi må se frem af

Tusind tak for alle jeres trøstende ord, jeres medfølelse og gode råd. Til alle jer der har tilbudt jeres hjælp, vi er evig taknemlige over at have jer <3

 

Dag 4

1 mand ved de franske bryster ;-)

Mælkeautomat

     
Dag 4

På have tur med
Farmand

 

Dag 3

Lige et billede ag babyerne

Dag 3

En sjov tomat, det kan vi også lave

Dag 3

Yamka har været hos dyrlægen til morgen, de 2 patter ser ikke godt ud. De er kæmpe store, brandvarme, og er ved at blive sorte. Det går super hurtigt. Hun fik pencilen, smertestillende og ultralyd. Ved middagstid havde hun slikket lidt på patterne og de er nu gået i stykker, væsker meget. Nu prøver vi at få vasker og holde de to patter rene og Yamka må ikke slikke (det er noget af en opgave, men hun er mandsopdækket 24/7) og så giver vi hende ultralyd 2 til 3 gange i døgnet. Vi supplerer lidt med et par sutteflasker til hvalpene, nu er der jo kun 8 patter og 10 babyer. Det er godt Lars har taget fri i denne uge

 

    Dag 2

Med så mange børn, kan man ikke altid se godt ud, og slet ikke når man har det skidt

Dag 2

Jeg ved ikke lige hvad der skete her, pludselig sad Yamka i kurven til babyerne, men jeg har fundet en anden kurv som nu står tæt på hvalpekassen - Yamka's fristed

Dag 2

Yamka holder øje med halpene

Dag 2

10 på stribe

 

Dag 2

Der kom ikke nogen opdatering i går, det var en rigtig DUM dag.
Det startede med at Yamka fik det dårligt, bare lidt……..men det gik pludselig hurtigt. Afsted til dyrlægen, Yamka blev indlagt. Hjemme fra var temperaturen på 40 og 20 min. Senere hos dyrlægen 41. Hendes hvide blodlegemer var på overarbejde og infektions tallene var meget høje.

Vi fik Yamka hjem til aften og hun skulle møde op hos dyrlæge igen her til morgen. Vi fik hende med hjem igen i dag.

Konklotionen:  på grund af de 13 hvalpe har kroppen været på overarbejde, hun producerer mega meget mælk på rekord tid. Kalk mangel , selv om hun havde fået 3 sprøjter af dyrlægen, der mangle også et par moderkager og infektions tallene er steget. 2 pattet er overspændt, men vi er blevet advaret om at de to patter godt kan revne.

Så her går tiden med at overvåge Yamka, laver sutteflasker, da Yamka var indlagt og sørge for at hvalpene kommer af med det de skal. Lave små lækre retter mad til Yamke og tilbyde hende masser at drikke. Masserer patter og give ultralyd.
Vi krydser fingre for at alt ordner sig

 

Dag 1

Rågekassen - I vil forstå når filmklippene kommer ind, jeg skal bare lige have købt noget mere plads på billede skyen :-)

Dag 0

En stolt og træt mor

Dag 1
Mor Yamka er en stolt og glad mor, fantastisk som hun klare så stort et kuld
Dag 1
Dag 0

Der er gang i mælken

Dag 0

Så er hvalpene kommet kassen, så føde kassen kunne blive skiftet

Dag 0

De første 3

Dag 0

1. fødte

Dag 0

De første 9

Dag 0

Mor tager en slapper