Forside     Darko     Qela     Hvem er vi     Udstillinger     Galleri     Hvalpe     Opdateringer     Link

DaQela's Frugter

2. uge
Kaki  Salak  Longan 
Kokus 

Chick 
Durian  Sirsak 
 Mango Noni  Lime 
     

Dag 13

Opdatering på Yamka og hendes babyer

Nu går det frem af, Yamka’s appetit bliver ved med at stige, portionerne er blevet fordoblet i dag, og det glider ned det hele. Det er godt, da hun var blevet lidt tynd og der skal produceres mere og mere mælk. Hvalpene bliver bedre og bedre til at holde balancen når er forsøger at stå og gå på alle 4, der er ved at komme fart på, og hele kasser er i brug.

Yamka var en tur med i skoven i dag, en lille bitte tur, så hun var væk fra hvalpene i en halv time. Livet er blevet meget nemmere uden T-shirts. Hun tager også små hvil ude under camperen, det får hun lov til nu, da hun ikke skal være under opsyn 24/7, hun gør ikke forsøg på at komme til at slikke i såret. Hun har accepteret plasteret fult ud. Der er noget betændelse i såret hvor patten er flækket fra huden, så jeg skal lige have en snak med dyrlægen i morgen. Temperaturen ligger stadig på 38,4

Lars har i dag fået klippet 180 negle, nogle gik det fint med …andre under protest.
I morgen tidlig starter Lars på job igen, så får vi se hvordan det kommer til at gå, vi må i gang med en ny soveplan……..

Endnu en gang tusind tak for alt jeres opbakning, søde ord, bønner og tips, I får det til at glide nemmere for os. TAK for jer <3

 

Flmklip Dag 13
  Dag 13

Lars har fået klippet

180 negle i dag

Dag 13

10 lækre skønne babyer

 

Dag 13

Det er ikke mange tomater vi har plukket i de sidste 14 dage, men i dag var der tid

 

Dag 13

Bøf tomat

ribs tomat

Dag 13

2 skønne skåle

ribstomater

Dag 12

Opdatering på Yamka og hendes hvalpe.

I dag er der virkelig sket noget……..Jeg havde brugt hele natten til at tænke og spekulerer over hvad vi kunne gøre for Yamka og os selv, for at gøre det hele noget nemmere. Nu væsker såret ikke så meget og det er begyndt at hele pænt, det måtte kunne pakkes ind i et eller andet, så vi kunne blive fri for T-shritsen. Tidlig i morges, fik Lars og jeg tømt alle skuffer og skabe for hvad vi havde af div. forbindinger og underlige plaster. Vi har meget forskelligt, fra alle mine operationer. Den bedste løsning blev til 3 sammenlagte gage stykker og et 10 cm bredt kirurgisk plaster, sat hen over den næst sidste patte, og det virker …..JUBIIIIIiiiiiiii
Nu kan Yamka selv gå ud og tisse og hvad hun ellers skal, og det skal hun mange gange, med alt det foder hun sætter til livs. Vi har holdt øje med plasteret hele dagen og det ser ud til at kunne holde til små ivrige poter der pumper mælk. Vi satte det på i morges og skiftede det her til aften, og det ser fint ud. Planen er nu at det skal skiftes  2 gange i døgnet. Det med at få tømt ud i de 3 skjulte patter, klare hvalpene nu hvor de ikke længere er pakket ind og det klare de til UG. Hvilken lettelse og vi kan se på Yamka at hun også nyder sin genvundende frihed. Vi bliver dog ved Frugtkassen, så vi kan holde øje med om plasteret bliver hvor det skal, men nu kan vi tillade os at blunde lidt. Nu skal min krop lige vende sig til, at jeg godt kan slappe lidt af, det er svært, når man nu i flere dage har kørt i overhalings sporet i for høj fart.

Ulla kom forbi med en æske chokolader til de sene nattetimer, Tusind tak Ulla

 

 

Filmklip dag 12/1

Filmklip dag 12/2

Filmklip dag 12/3

 

Dag 12

Alle 10

Dag 12

I dag har det været
for varmt for de små, derfor måtte e på skift
ud på de kolde fliser
og ligge

Dag 12

Yamka er blevet lidt
doven, hun mener at
 nu er de store nok til
at nå de øverste patter
når hun sidder

Dag 12

Her er dagens hit og det fungerer

Dag 12 Dag 12

Dag 11

Opdatering på Yamka og frugtkassen

Der er ikke så meget nyt med Yamka, hun får stadig ordnet såret hver 3-4 time, et par af hullerne er der stadig betændelse i, og de andre ser fine ud, de to små, har lukket sig. Der hvor patvorten er flækket fra huden halvvejs rundt, der gaber det stadig meget, det er også der ,der er betændelse. Jeg kunne godt tænke mig noget ”plaster” vi kunne sætte over det hele, så Yamka slap for den forbandede T-shirts, den falder ned hele tiden. I dag var jeg ikke hurtig nok, Yamka skulle bare tisse og løb ud i gården og satte sig, det var ikke så heldigt. Ny vask af såret og ny T-shirts. Såret heler fint og jeg er glad for honning salven, den er med til at det går så hurtigt.
Jeg skal love for at Yamka har fået sin appetit tilbage, i dag har hun spist 2,5 dc hvalpe piller, med en god håndfuld kyllingekød + en dåse 800 g. vådfoder – en håndfuld oksefars sammen med sine piller, bruse kalk tabletter, druesukker, æggeblommer, leverpostej, og ikke at forglemme div. Guffer- morgen ost, morgen turs guf, formiddagsgodbid, der falder også lidt af til frokost, så er der skovturs guf (Yamka kommer ikke med i skoven, der er kun Mulle og Sitka, men skovturs guffen skal hun have når de kommer hjem), der falder også lidt af, af rester fra vores aftensmad og så er der nattisseturs guffer, og dem er der mange af. Hov nu glemte jeg, Lars godnat guf og den guf de får når vi kommer ind efter nattisseturen. Og så er der extra ”alene hjemme” guf hvis Lars kører i  byen 😊 Der går noget til når man har 10 ”bælla”

Hvalpene……dem er der gang i, de er begyndt rigtig at futte rundt i kassen og der er ved at være fart på. De har i dag fået 2 fliser ind i kassen, så de kan ligge på dem, hvis de får det for varmt. De har allerede forstået det og bruger dem flittigt.

Endnu en gang TAK til jer alle for den støtte og opmuntring I giver os, i dag dumpede der igen en buket blomster og chokolade ind af døren, tusind tak Irene og Kim <3

 

Filmklip dag 11/1

Filmklip dag 11/2

Filmklip dag 11/3

Dag 11

Godt at ligge bag måsen på Mor

Dag 11

Tusind tak, Irene og
Kim, for den smukke
buket og chokolade

Dag 11

Ny hvalpesitter, Harry
er til vask, der var
nogen der var kommet
at s.... på ham

Dag 11

Så er der kommet fliser
 i kassen, de er dejlige kølige at ligge på

Dag 11

Livsnyder

Dag 11

Der er ikke plads.... 10 hvalpe og 6 patter

Dag 11

Der kæmpes....

 

Dag 10

Opdatering på Yamka og frugterne

Det går stille og roligt frem af. Yamka laver masser af mælk, så i dag har vi ikke suppleret med de franske patter. De to store drenge Lys blå og blå, tumler de små, så det er begrænset hvad de små får af mælk. Men når Yamka skal have renset såret og tømt de 3 bagerste patter, er der masser mælk til dem der. Det sker ca. hver 3 time og tager 1 time.
I dag smuttede Yamka ud af kassen og tog på tur i haven, Lars og jeg sad i stuen og spiste, jeg havde glemt at lukke ind til Yamka. Hun havde været væk i 5 min. Hun kom da vi kaldte på hende, men uden T-shirts, vi har ledt hele dagen, men har ikke fundet den???? Og ja…….hun havde slikket i såret, det eneste der var sket var at hun havde slikket knuden på drænet op, så nu var der kun 2 knuder på, meget løse. Her til aften var knuderne gået helt op. Så nu har hun ikke dræn i længere, det har jeg fjernet + det sting der holdt drænet. Det skulle ellers først fjernes  morgen, men nu kan jeg komme til at få såret renset rigtigt.
Der er for alvor kommet liv i kassen, hvalpene træner i at komme op og stå på benene og så frem af, 2-3 skridt og de tumler om på siden, men de prøver igen. Dette har bevirket at vi har måttet sætte et bræt på kassen ved indgangen, for nu er de for alvor begyndt at kravle ud af kassen……lige tidligt nok 😊

Tusind tak for alle jeres beskeder, de går lige i hjertet <3 Desværre har jeg ikke tid til at svare på dem alle, håber på at I forstår <3

 

Filmklip dag 10

Dag 10

Nu er Grå dreng træt af livet i kassen, ud og opleve verden

Dag 10

Ro og fred i kassen

Dag 10

Hvad laver du nu der?

Dag 9

Opdatering på Yamka og hendes frugtkasse

Yamka producerer masse af mælk igen, i går supplerede vi kun alle hvalpene 1 gang, med mælk og det samme har vi gjort i dag, og vægten stiger støt på hvalpene.
Vi kæmper videre med Yamka’s sår. De 4 patter som vi har blændet, skal tømmes hver 3 – 4 time, og der er mega meget mælk. Først sætter vi de små hvalpe til at udføre dette job, når de er faldet i søvn, slutter vi af med de to hanner – Lys blå og mørk blå – de er nogle vild basser og kan ikke få mælk nok, heller for æde sig og få ondt i maven, end at stoppe i tide 😊 (Det kender jeg godt, når der er noget lækkert)
Det går den rigtige vej med såret, det væsker ikke så meget mere. Jeg har sendt billeder af såret til vores dyrlæge i dag og han er god tilfreds. Drænet skal sidde lidt endnu, og vi fortsætter med at vaske – desinficerer – hver 3 - 4 time og smører med honningsalve og give ultralyd 2 gange i døgnet.
Yamka får en T-shirts på for at beskytte såret og forhindre hvalpene at rode i såret, men de små er opfindsomme…….de kan lugte mælken og finder vej op igennem ærmet på T-shirten. I går manglede vi en hvalp, vi er blevet rigtig dygtige til at tælle til 10 men der var kun 9………den sidste lå og sov oppe i ærmet på T-shirten – lunt og godt – fred og ro – mælken lige inden for rækkevidde – alene med 3 patter fyldt med mælk. Heldigvis havde han ikke rørt såret.
Yamkas temperatur er steget igen i dag, dyrlægen siger det er meget normalt…….jeg kan ikke li det…..

Endnu en gang tusind tak for alle jeres søde beskeder, de er med til at give styrke og kræfter til at fortsætte, vi kunne have valgt den lidt nemme løsning, at stoppe mælke produktionen og flaske hvalpene op, men jeg har en ide om det er bedre for hvalpene at få mælk fra mor og få alt det gode fra hende der gør dem stærkere end de franske patter - <3

 

Filmklip dag 9/1

Filmklip dag 9/2

 

Dag 9

Nu ser det fint ud Yamka's sår

Dag 9

Billedet er lidt sløret, men jeg syntes I skulle se den første der selv forlod frugtkassen

Dag 9

De to blå drenge

mad mad mad

Dag 9

Lyseblå der har fundet sig en ny sove stilling

Dag 8

Opdatering på Yamka’s mælkebar og frugterne som i dag har fået navne

Yamka er en fantastisk pige, hun finder sig i alt vi gør ved hende. Når vi vender bunden i vejret på hende, for at rense såret, og sætter babyerne på de 3 bagerste patter, for at tømme dem. Pakker hende ind i T-shirts, og siger NEJ når hun vil slikke i såret. Hun en sej pige <3 Elsker den tøs

Temperaturen er faldet til 38,2, såret væsker stadig en del, der er et par sting der er gået op, om det er fordi når hvalpen skal tømme den bagerste patte kommer et træk i huden eller om det er når hun selv strækker sig, ved jeg ikke. Vi prøver at få det hele sat i system, men det lykkes ikke, hele tiden sker der noget vi ikke har taget højde for……En af hvalpene har fået ondt i maven, og skriger, jeg har lige siddet med en i en times tid og nusset mave. Sådanne er der noget hele tiden 😊 Men vi skal nok klare den, med alle de søde og opmuntrende beskeder vi får, positive tanker der bliver sendt i vores retning, er med til at vi kan klare lidt mere. Tusind tak alle sammen.
I dag kom der en buket blomster og en æske chokolade…..Tusind tak Nønner og Thomas.

Pigerne

DaQela’s Mango

DaQela’s Lime

DaQela’s Noni 

 

Filmklip dag 8/1

Filmklip dag 8/2

Filmklip dag 8/3

Filmklip dag 8/4

 

 

Drengene

DaQela’s Kaki

DaQela’s Salak

DaQela’s Kokus

DaQela’s Chick

DaQela’s Durian

DaQela’s Sirsak

DaQela’s  Longan

 
Dag 8

Hvalpesitte Harry

Dag 8

Det er et meget dårligt billede, her er vi ved at tømme de 3 blændede patter

Dag 8

Mere Harry...

Dag 8

I dag kom der en bukedt smukke blomster og chokolade fra Ipa, Nønner og Thomas.
Vi takker mange gange <3

Dag 8

Hvalpehygge

Dag 8

Bæveren er også blevet hvalpesitter

Dag 7

Opdatering på Yamka og hendes frugtkasse

I dag er hvalpene 1 uge, hvor blev lige den uge af. Vi ved ikke om det er dag eller nat, spiser vi morgenmad eller er det aftensmad???? Er det onsdag eller fredag…….Hvad er klokken???? Men det er lige meget, hvalpene trives og tager fint på efter omstændighederne, de har ikke fordoblet deres vægt, men så meget mangler der heller ikke.
Yamka har i dag været på operationsbordet, hun har fået fjernet alt det døde væv og har fået lagt dræn. Vores dyrlæge Thommas har fået samlet det store gabende huld der var i huden, der var åbent ned til div. Kirtler og andet, så fint og syet det sammen, der er sat en slange ind som der er bundet en knude på så såret ikke lukker sig, og væsken kan komme ud.

Vi har blændet de 4 bagerste patter af, med en T-shirts som skal beskytte såret, vi skifter hende hver 3 time, og samtidig lægger vi 3 hvalpe til på de 3 patter, de skal jo også tømmes, så der ikke også går koldbrænd i dem. Den ene af patterne er meget tæt på såret, så når den skal tømmes, må jeg holde hvalpen i poterne, så den ikke ligger og pumper i såret.

Yamka og hvalpene er stadig under overvågning 24/7, vi er ved hende hele tiden, og det ser ud til at hun trives med det, og som en rigtig Eurasier, udnytter hun det også. Lars har taget fri i denne uge også

 
Dag 7

Så blev hvalpene 1 uge :-)

  Dag 7

Harry er altid den første bamse der kommer i hvalpekassen

Dag 7

Buksepigen Yamka

Dag 7

Harry har opdager at der er kommet hvalpe i huset igen, og har fået sin plads i frugtkassen

Dag 7